У 2015 році рівненські атомники перевищили своє попереднє досягнення з виробництва елетроенергії.

Визначним трудовим досягненням стало річне виробництво майже 19 мільярдів кіловат-годин електроенергії вперше за всю експлуатацію РАЕС.

Перевищити минулорічне досягнення на 693,4 млн. кВт год електроенергії дозволили високий професіоналізм працівників РАЕС та незначні диспетчерські обмеження. Усього з початку експлуатації РАЕС вироблено 430 мільярдів кіловат-годин електроенергії.

Впровадження цілого ряду інформаційних систем довело, що РАЕС є сучасним високотехнологічним підприємством. Так, реалізація проектів системи сейсмічного моніторингу, автоматизованої системи метрологічного забезпечення, введення у роботу інформаційно-довідкової системи, тестування електронного документообігу та інтегрування усіх розробок у діючу на РАЕС інформаційно-технологічну базу даних створює власну потужну інформаційну систему.

Вагомим здобутком колективу стало запровадження під час проведення ремонтів енергоблоків новітніх підходів, зокрема, системи «єдиного наряду», що дозволило скоротити тривалість ремонтів у цілому на 26 діб.

У відповідності до графіка продовжувалося будівництво комплексу з переробки твердих радіоактивних відходів (КПРВ), на якому завершено реалізацію європейської частини проекту. Наразі проводиться монтаж та випробування обладнання вітчизняних виробників. Поточного року маємо ввести весь комплекс у роботу.

Перспективним для РАЕС став проект будівництва високовольтної лінії електропередачі «РАЕС - підстанція «Київська». В рамках будівництва ЛЕП на ВРП-750 кВ проведено відповідну реконструкцію для можливості підключення лінії до електростанції. Введення ЛЕП сприяє роботі енергоблоків РАЕС на номінальному рівні потужності.

Минулого року офіційно оголошено про наміри щодо продовження терміну експлуатації енергоблоку №3. Хоча роботи тривають з 2010 року, найближчим часом активність цих робіт нарощуватиметься – великий обсяг заплановано виконати під час подовженого планово-попереджувального ремонту.

Виробничі перемоги Рівне нської АЕС минулого року є хорошим стартом до перемог поточного року, який лише набирає оберти, повідомляє управління інформації та зв’язків з громадськістю РАЕС.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.