Зокрема, до загального фонду депутати планують отримати на 61 мільйон власних доходів більше ніж прогнозували раніше.

Окрім того, планується збільшення обсягів низки субвенцій з державного бюджету. Так, на виплату допомоги сім’ям з дітьми, малозабезпеченим сім’ям, дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства Рівне нщина отримає на 252 мільйони гривень ніж було затверджено. На понад півтора мільйони зросте й допомога дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, а також прийомним батькам та батькам-вихователям за принципом «гроші ходять за дитиною».

Ще на 542 мільйони зросла субвенція на надання пільг та субсидій на оплату населенням електроенергії, природного газу, тепло- та водопостачання, квартплати та вивезення відходів, на 35 мільйонів – субвенція на надання пільг при закупівлі твердого та рідкого пічного палива та скрапленого газу.

Доходи спеціального фонду обласного бюджету планують збільшити за рахунок екологічного податку на 8 з половиною мільйонів гривень. Окрім того, майже 20 мільйонів субвенції з держбюджету спрямують на реформування системи охорони здоров’я та розвиток проекту «Поліпшення охорони здоров’я на службі у людей», які проводяться спільно з Міжнародним банком реконструкції та розвитку.

Разом з тим, в держбюджеті цьогоріч не передбачається виділення коштів областям на підготовку робітничих кадрів. Відтак, прогнозується, що заклади, які діють в межах міст обласного значення, фінансуватимуться з їх бюджетів, а решта – з обласного. Тому на сесії обласної ради депутати планують звернутися до Уряду та Парламенту аби при внесенні змін до держбюджету України на 2016 рік передбачити для Рівне нської області цільову субвенцію у сумі 202 мільйони гривень.

Водночас, члени бюджетної комісії пропонують виділити закладам профтехосвіти, які мають фінансуватися з обласного бюджету, 62 мільйони гривень.

- Частина цих коштів піде на стипендії учням та зарплати викладачам закладів. Ми не можемо залишити людей без грошей, без засобів для існування. Але цієї суми вистачить лише на пів року, тому проситимемо Кабінет Міністрів надати субвенцію на підготовку робітників. Також я запропонував провести аудит навчальних закладів, щоб визначити, наскільки ефективно вони працюють та використовують власні приміщення, а також які у них державні замовлення, - зазначив голова облради Володимир Ковальчук.

Нагадаємо, що позачергове засідання Рівне нської обласної ради відбудеться завтра, 12 січня.

Повідомоляє прес-служба Рівне нської обласної ради.