Проблема сміттєзвалища в Здовбиці вчора стала відомою всій Україні, адже сюжет про блокування проїзду сміттєвозів показали навіть загальнодержавні телеканали. Безстрокову акцію ініціювали четверо здовбичан.

Здовбичани не пускають сміттєвози на звалище, вимагаючи:

1.До 12. 02. 2016 Здолбунівській міській раді провести впорядкування сміттєзвалища та прилеглих територій відповідно до природоохоронних санітарних і екологічних норм.

2. Розробити план заходів по закриттю сміттєзвалища с. Здовбиця, Районній державній адміністрації протягом 10 днів.

3. Відмінити розпорядження Здолбунівської РДА № 479 від 18. 11. 2013Про дозвіл на виготовлення проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки.

4. Розробити програму рекультивації площі сміттєзвалища з виділенням коштів на виконання цих робіт.

5. Контроль за виконанням вимог покласти на Здолбунівську районну державну адміністрацію.

Сьогодні відбулось засідання виконавчого комітету Здолбунівської міської ради, на розгляд якого було винесене єдине питання: про розгляд повідомлення Здовбицької сільської ради щодо безстрокової акції по перекриттю руху автомобілів, які вивозять сміття на сміттєзвалище в урочищі Здовбиця.

Ініціатори блокування на засідання не прийшли. Мотивували вони це тим, що до них вчора не приїхав міський голова. Не думаю, що мова ультиматумів правильна, коли йдеться про досягнення результату, та й відсутність Миколи Орлова багато про що говорить.

В кінці усіх баталій була домовленсть, що адміністрація створює робочу групу для врегулювання проблеми,і як тільки відповідне розпорядження буде на сайті РДА, блокування буде знято.

Є відчуття, що все тільки починається. Адже ні рішення виконкому, ні оформлення документів активістів не влаштовують. Чого реально хочуть блокувальники і кому це вигідно – зрозуміємо вже дуже скоро.

Джерело: ZDOLBUNIV.COM.