31-річний житель села Нова Любомирка Рівненського району, якого вчора доставили в обласну лікарню із ножовим пораненням, пояснив медикам, що травму отримав внаслідок падіння на викрутку. Однак працівники Рівненського районного відділення поліції, які виїхали на місце події, встановили, що тілесні ушкодження йому завдав 22-річний брат.

На захист батька того вечора став син, який почув його стогін із сусідньої кімнати та побачив непритомного. В цей момент зайшов добряче напідпитку зведений старший брат, який неодноразово піднімав руку на вітчима, та почав знову його бити.

Молодший син не в змозі вже був терпіти чергових знущань над батьком. Він побіг до літньої кухні, схопив кухонний ніж і, повернувшись до будинку, вдарив ним в груди свого брата.

Із проникаючим ножовим поранення грудної клітки зліва та пошкодженням серця його госпіталізували в реанімаційне відділення Рівне нської обласної клінічної лікарні.

— За попередньою правовою кваліфікацією частини 1 статті 15, частини 1 статті 115 (замах на умисне вбивство) Кримінального кодексу України відкрито кримінальне провадження, — повідомив начальник Рівне нського відділення поліції Віталій Дмищук. — 22-річного хлопця затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України та вирішується питання щодо обрання йому міри запобіжного заходу.

Обоє братів проживають наразі із батьком. Мати поїхала у Росію у гості до рідного брата. Про це повідомляє відділ комунікації ГУНП в Рівне нській області