Очікуються дощ та мокрий сніг, і як наслідок – ожеледиця на дорогах. Такі погодні умови ускладнюють рух транспорту на автошляхах.

Про це йшлося під час засідання комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій.

«У Рівне нській області під час новорічно-різдвяних свят сталося вдвічі більше ДТП, ніж за аналогічний період торік. Ситуація вимагає оперативного реагування. Тож усі служби мають максимально співпрацювати», - наголосив перший заступник голови ОДА.

Тому, аби на автошляхах Рівне нщини було безпечно, Юрій Приварський дав доручення налагодити координацію усіх причетних служб – шляховиків, поліцейських та рятувальників.

Разом з тим, він наголосив на необхідності інформування водіїв про стан доріг та можливі шляхи об’їзду небезпечних ділянок, а також належного освітлення вулиць і доріг у населених пунктах, через які проходять автомобільні дороги державного та місцевого значення.

Загалом, як повідомили шляховики, у найскладніші погодні дні на дорогах Рівне нщини було задіяно 115 одиниць спеціалізованої дорожньої техніки та понад півтори сотні працівників. В області також на найбільш небезпечних ділянках доріг працюватимуть оперативно-виїзні бригади з цілодобовим чергуванням. Також передбачено 16 майданчиків для відстою транспорту під час ускладнення погодних умов.

Про це повідомили на сайті Рівне нської ОДА.