Барикади, бочки, національні прапори і вимоги. Жителі села Здовбиця перекрили дорогу, аби не пустити вантажівки на несанкціоноване сміттєзвалище. Кажуть, за чотири десятиліття його незаконного існування просто втомилися просити. Акцію обіцяли безстрокову

Це не патріотичний сніговик, а справжнісінька барикада. Її після сніжних вихідних звели жителі села Здовбиця, що у Здолбунівському районі. Окопують серйозно - у кращих традиція українських протестів. Тут і чай і діжка з дровами для обігріву. Все, аби не пустити більше вантажівки звозити сміття на несанкціоноване звалище.

Як з'ясували жителі села, документів на сміттєзвалище немає та й екологічний податок Здолбунів не платить. Терпець людей увірвався, тож перекрити дорогу, аби хоч так привернути увагу до проблеми. Мають і свої вимоги.

Здолбунівська міська рада на умови ніби й погодилась. Але люди не вірять, мовляв, обіцяли усе зробити вже не один раз, але віз і нині там.

Влада Здолбунова до протестуючих не приїхала. Натомість керівник району переконує: про проблему не забувають. Хоч повністю закрити сміттєзвалище неможливо.

Вже наступного дня Здолбунівським міськвиконком офіційно пристав на всі вимоги мітингувальників. Аби на цьому справа не зупинилась, вирішили, що подальшу долю сміттєзвалища вирішуватиме робоча група. У неї увійдуть і представники районної, і Здолбунівської міської влади, і жителі Здовбиці і представники підприємства, яке, власне, сміття і вивозить.