Серцево-судинні захворювання косять українців не менше від сезонних недУг - грипу та ГРВІ. Порушення в роботі серця у Рівному діагностують щораз в молодших людей. Відтак у групі ризику не лише люди похилого віку, а й ті, які часто переживають стреси, втім за щоденною суєтою перші дзвоники серцевосудинної недостатності відсовують на другий план.

Людмила Захожа потрапила у відділ кардіології через високий тиск. Рівнянка переконує лікування пішло на користь, почуває себе набагато краще. Каже, щоб проблеми з тиском не заважали, старається регулярно проходити профілактичне лікування.

За словами пацієнтів в боротьбі з високим тиском крім медикаментозного лікування велику роль відіграють профілактичні дії. А також турбота та підтримка лікарів та близьких. Звичайно, найбільш часто серцево-судинна недостатність проявляється у літніх людей, а також у тих пацієнтів, що довгостроково страждають вадами серця. Хоча медики наголошують, останнім часом - дане захворювання дуже помолодшало.

Лікарі кажуть, аби недуга не застала зненацька потрібно контролювати рівень кров'яного тиску. І звичайно дотримуватися певних правил які допоможуть оминути кардіологічне відділення.

Варто пам'ятати, що краще запобігти захворюванню аніж його лікувати