Про Василя ГрИника з селища Клесів, що на Сарненщині, минулоріч дізналась вся країна. Щоправда, більше відомий він як кіборг з позивним Вай-фай. На початку 2015-го він був одним з тих, хто відстоював Донецький аеропорт. Нині ж у Вай-фая інші завдання, але, запевняє, не менш стратегічні та важливі. Бо ж його обрали головою в одній з десятки самодостатніх об’єднаних територіальних громад України.

У січні минулого року клесівчанин Василь Гриник відстоював Донецький аеропорт. Пораненого старшину вивезли з поля бою лише 18 січня. Вже у лікарні командир привіз йому шеврон "кіборг".

Чоловік пригадує, найбільше в аеропорту цінував телефон - єдиний зв'язок з ріднею. А надіслані повідомлення досі зберігає. Каже, коли приїхав на лікування з Дніпропетровська до Львова, дуже хотілося добра і світла.

Повернувшись додому Вай-Фай поступово перетворився знову на Василя Гриника - непосидючого й ініціативного, який не зміг просто спостерігати за усім, що відбувається. У жовтні його обрали головою Клесівської об’єднаної територіальної громади. Василь Гриник каже: тепер вчить села заробляти самим на себе.

Клесівська громада входить у десятку самодостатніх об’єднаних територіальних громад України. Вона умістила сім сіл. Але це не межа, переконує амбітний Вай-Фай.