У 6 громадян вилучено приладдя, призначене для незаконного видобування бурштину

Незаконну діяльність з видобування бурштинового каміння припинили сьогодні, 13.01.2016, працівники Сарненської місцевої прокуратури та Дубровицького відділення поліції Головного управління поліції в Рівне нській області.

У ході відпрацювання Дубровицького району правоохоронцями виявлено та припинено незаконну діяльність 6 мешканців району, які видобували в урочищі «Ореста» поблизу села Грицьки бурштин-сирець за допомогою мотопомпи кустарного виробництва. Її у старателів вилучено разом з іншим приладдям для незаконного видобутку сонячного каміння (пожежні рукави, водозабірник), а також автомобіль марки «УАЗ».

За вказаним фактом органами поліції розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування корисних копалин загальнодержавного значення). Процесуальне керівництво досудовим розслідуванням у кримінальному провадженні здійснює Сарненська місцева прокуратура.

На даний час проводяться слідчі дії з метою документування протиправної діяльності, пов’язаної із незаконним видобуванням бурштину.

Повідомляє керівник Сарненської місцевої прокуратури.