Для посилення соціального захисту мешканців Рівненської області у держскарбниці цьогоріч передбачили майже 1 мільярд 132 мільйони гривень.

За словами голови Рівне нської обласної ради Володимира Ковальчука, ця сума на понад півмільярда більша, ніж планувалося раніше і передбачена на надання пільг та субсидій на оплату населенням електроенергії, природного газу, тепло- та водопостачання, квартплати та вивезення відходів.

– Сьогодні тарифи на житлово-комунальні послуги постійно зростають. І наше завдання – працювати над тим, аби громадяни вчасно і в повному обсязі оформлювали субсидії та отримували відповідну допомогу та підтримку. Це пріоритетне завдання місцевих органів влади. Ми повинні слідкувати, щоб держава компенсувала для людей приведення цін і тарифів до ринкового рівня, – зазначив Володимир Ковальчук.

Голова обласної ради додав, що Рівне нщина у 2016 році має отримати також майже сто мільйонів гривень цільової субвенції для надання пільг та субсидій на купівлю споживачами твердого та рідкого пічного палива та скрапленого газу. А це на 35 мільйонів більше від запланованого раніше. Таким чином, в області виконують соціальні зобов’язання перед громадянами, повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.