Цей генерал несе пряму відповідальність за смерть тисяч "чорних свиток", беззбройних мобілізованих українців, які загинули при безглуздому форсуванні Дніпра. Свою смерть він знайшов на Рівненщині. На жаль, куля, яка поранила його в "задню частину стегна" (дупу), була не упівською, а випущена снайпером П.Судоплатова.

http://www.pravda.com.ua/columns/2010/05/5/4960514/

За завданням віспуватого вусатого тирана Сталіна спецгрупа НКВД підстрелила М.Ватутіна, видавши все як бій з УПА. Поранення в стегно дуже рідко приводило до смерті, бо навіть простих солдатів під час 2-ї світової легко рятували з допомогою американського пеніциліну. Та Сталін ПЕРСОНАЛЬНО заборонив давати Ватутіну пеніцилін, або ампутувати ногу, що врятувало-б йому життя. Не для цього "орли Судоплатова" його підстрелили в дупу.

Парадоксом є те, що в почесній варті на похоронах генерала стояли упівці, котрих мобілізували до Червоної армії. Це - доведений факт! В Рівному на Театральній площі ім'я М.Ватутіна, винуватого в смерті тисяч українців, досі рахується як "героя". Може пора переглянути список НАШИХ героїв?