Рівненський міський суд таки взяв до розгляду позов місцевого художника до російської сенаторки. Щоправда не за порушення авторських прав, а за моральну шкоду та психологічні страждання, яких зазнав рівнянин внаслідок плагіату свого твору російською законодавицею - Валентиною Петренко.

Такі дії і думки парламентарки сусідньої держави, а за сумісництвом - головної матері росії поклали початок міжнародному скандалу.

Автор карикатури, що зображує команду, та і самого втікача - Януковича в котлі, який підігрівають шини майдану образився, ба навіть більше - зазнав психологічних страждань від такої форми використання його роботи російською сенаторкою.

А рівненський міський суд прийняв справу до розгляду.

Зогляду на особливий характер справи та труднощі з перекладом справу розглядатимуть довго і нудно. Перше засідання по суті відбудеться за 9 місяців - 15 вересня. Вітчизняні правники свято вірять у торжество справедливості та верховенство права. А ще у те, що лишився хоча б один документ підписаний північними сусідами вартий хоча б паперу на якому складений. Адже за мінським меморандумом рішення українських судів мають визнаватись у Росії і навпаки.

Вочевидь такі ж, як і ті, що культивуються росіянами в окупованому Криму та на сході України. Де зростання традиційних для Росії цінностей щедро здобрюється кров'ю тисяч українців.