За повідомленням синоптиків з 16 січня на території області спостерігається істотне погіршення погодних умов з подальшим зниженням температури. Очікується сніг та мокрий сніг, на дорогах ожеледиця.

Правоохоронці звертаються до водіїв з проханням по можливості відкласти поїздки на далекі відстані, бути уважними та обережними.  

Нагадують, водіям про необхідність неухильного дотримання Правил дорожнього руху.  В умовах снігопаду необхідно користуватися ближнім світлом фар (чи протитуманними фарами), дотримуватися швидкісного режиму, правил паркування (аби не заважати роботі снігоприбиральної техніки).

Будьте обережні під час руху по мостам та естакадах, відмовтеся від ризикованих маневрувань, які при несприятливих погодних умовах можуть привести до створення аварійних ситуацій. Якщо виникає необхідність зупинитися, знижуйте швидкість поступово. А при зупинці обов’язково включайте аварійну світлову сигналізацію.

На слизькій чи мокрій дорозі миттєво зупинити автомобіль неможливо, адже його гальмівний шлях збільшується щонайменше вдвічі. В умовах обмеженої видимості, а саме: туману, снігопаду вас можуть просто не помітити.

Дотримання цих елементарних порад допоможе уникнути нещасних випадків на автошляхах.

Про це повідомляє відділ управління превентивної діяльності ГУНП в Рівне нській області.