Ритм сучасного життя постійно прискорюється, а спокій і затишок домашньої обстановки цінуються все більше. Ми представляємо десять складових сучасного інтер’єру, які подарують комфорт і прослужать вам не одне десятиліття.

Натяжна стеля

Сучасні технології не стоять на місці, так що побілку і водоемульсійну фарбу зараз успішно замінюють натяжні стелі, які можуть бути виконані в будь-якому кольорі. Вони довгий час не вигоряють і не змінюють колір (термін служби натяжної стелі – 20 років). Завдяки застосуванню натяжних стель, окрім усього іншого, приміщення буде надійно захищене від протікання. Наприклад, якщо у сусідів зверху прорве трубу, то вода потече не по ваших стінам, а буде накопичуватися в натяжній стелі. Це допоможе уникнути ремонту. А воду, що зібралася в плівці, відкачає фахівець компанії, що встановила покриття, після чого поверхня знову виглядатиме як нова.

pic

Цегляні стіни

Як відомо, одним із класичних матеріалів для стін є цегла. Будинок, виконаний з неї, простоїть близько 150 років. Але цеглу можна використовувати не тільки як будматеріал, але і як декоративний засіб. Частина стіни, обкладена цеглою, стане яскравим акцентом в інтер’єрі.

pic

Художній розпис

Тим, хто хоче створити в своєму будинку справді унікальний інтер’єр, можна порадити художній розпис стін і стель. Він надає особливого шарму і при цьому дозволяє замаскувати небажані виступи або зайві двері. А орнаменти, зображення предметів, тварин і жанрових сцен дають можливість зануритися в атмосферу різних країн, культур і часів. Цей прийом ідеально впишеться в інтер’єр, виконаний у класичному стилі.

Для розпису стін і стель застосовуються якісні фарби, стійкі до стирання і вигорання. Роботи, виконані за допомогою таких фарб, не вимагають особливих умов догляду і прослужать два-три десятиліття.

pic

Пластикові вікна

До «домашнім довгожителів» сьогодні можна віднести і пластикові вікна. Так, рами з полівінілхлориду зможуть прослужити більше півстоліття.

При цьому різноманітність форм і колірних рішень, дозволяє з легкістю вписати пластикові вікна в будь-який інтер’єр. Вікна арочної форми, з рамами під дерево зараз користуються великою популярністю у дизайнерів. Ефектним штрихом в інтер’єрі стануть французькі вікна (до підлоги) з темного профілю, особливо якщо вид із вікна досить мальовничий.

pic

Паркет

Одним із найбільш довгоживучих елементів обробки вважаються паркетні підлоги. Вони можуть бути виконані з дуба, бука, ясена, клена та ін. Паркет вносить затишок в приміщення, тепло дерева створює «домашню» атмосферу. Варто відзначити і його надійність – паркет витримує і каблуки господині, і кігті домашніх вихованців. Паркет може прослужити 50-80 років і більше.

pic

Меблі з дуба

Шанувальники традицій давно оцінили довгий термін служби меблів із дуба. Журнальний столик, шафа, книжкові полиці, виконані з цього матеріалу, служать не одному поколінню. Тим, хто любить класичні інтер’єри, обов’язково сподобаються антикварні меблі з дуба.

pic

Плетені меблі

Ще один довгожитель в інтер’єрі – це плетені меблі з ротанга. Вони цінуються за красу, легкість і тривалий термін служби (близько 30 років). Податливий в обробці, але міцний у використанні ротанг для більшого комфорту все частіше комбінують із іншими матеріалами (з деревом, склом, металом і т.д.).

pic

Ковані меблі

Якщо говорити про ковані меблі, то вони можуть служити кілька століть. Вони відрізняються великою різноманітністю форм, чудово поєднуються з каменем, деревом, цеглою, тканиною, шкірою, склом та іншими матеріалами. Ковані меблі можуть бути пофарбовані в будь-які кольори, покриті бронзою, міддю, сріблом або золотом. За допомогою особливих технологій їх штучно старять, що надає особливого шарму.

За твердженням багатьох дизайнерів, одним із найбільш відповідних приміщень для використання сучасних кованих меблів є спальня. Змінити дизайн вже наявного ліжка можна, замовивши нову ковану спинку. Також виділяються із загального ряду предметів інтер’єру і створюють особливу атмосферу в кімнатах витончені ковані люстри, рами дзеркал, журнальні столики.

pic

Живопис

Прикрашати інтер’єр живописними полотнами – традиція, яка знову входить у моду. Картини сучасних художників доступні практично кожному. Через рік така колекція може увійти в розряд фамільних реліквій, а заодно вирости в ціні в багато разів.

pic

Вази

Довгі роки не втратять своєї художньої цінності декоративні вази. Це можуть бути, наприклад, оригінальні срібні вироби, дизайнерські об’єкти або китайські підлогові вази, розписані вручну. І ті, й інші, і треті мають всі підстави для того, щоб стати сімейними реліквіями.

pic