Грип - хвороба небезпечна. Тож, як і будь-яка інша, потребує вчасного лікування. Як визначити перші ознаки вірусного захворювання та кому перш за все варто боятися епідемії грипу - далі у сюжеті.

Ведуча кримінальних новин на Першому місцевому Анна Яцук вдруге готується стати мамою. Щодня вона чує про страшну епідемію так званого "свинячого грипу", яка вирує майже по всій Україні. Оскільки, через роботу не може обмежити спілкування з людьми, тепер удвічі серйозніше дбає про своє здоров'я.

"Каліфорнійським" грипом можуть захворіти усі, каже головний лікар рівненського пологового будинку Сергій Сулімовський. Та впершу чергу він небезпечний для вагітних, людей з надмірною вагою тіла, хворих на ендокрильні захворювання, особливо цукровим діабетом, та тих, хто займаються бодібілдингом.

Лікар наголошує - ні в якому разі не можна збивати температуру аспірином. Якщо у вагітної жінки наявні перші симптоми грипу, відразу потрібно звертатися до лікарів.

Нині до Рівне нського пологового будинку госпіталізували шестеро вагітних жінок, які захворіли на грип. Аби зменшити ризик захворюваності вагітних на "свинячий" грип у лікарні оголосили карантин.