При Рівненському міському центрі соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді функціонує спеціалізована служба «Телефон Довіри» – інформаційно-довідкова, соціально-психологічна консультативна служба. Особливістю діяльності «Телефону Довіри» є те, що за його допомогою кожна людина, яка опинилася в складній, проблемній чи кризовій ситуації, може отримати доступ до безкоштовних психологічних та інформаційних ресурсів, які сприятимуть вирішенню життєвих проблем.

Про це повідомив директор центру Л.Талт.

Рівне нським міським центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді в рамках роботи спеціалізованої служби «Телефон Довіри» з 01.08.2014 року надавалась інформаційна допомога з питань соціального захисту та забезпечення першочергових потреб сім’ям призваних військовозобов’язаних по частковій мобілізації, а також демобілізованим особам та членам їх сімей. З 1 серпня по 31 грудня 2014 року, надано 85 інформаційних послуг членам сімей призваних військовозобов’язаних по частковій мобілізації, у 2015 році (станом на 06.10.2015 року) надано 152 інформаційні послуги (57 звернень) членам сімей призваних військовозобов’язаних по частковій мобілізації, демобілізованим особам та членам їх сімей. В процесі моніторингу діяльності Служби «Телефон Довіри» у 2015 році зафіксовано 678 дзвінків абонентів, з них – 289 дзвінків – мовчазних, іншим 389 додзвонювачам було надано 660 консультацій за проблематикою: внутрішньо особистісні проблеми – 172 послуги, проблеми сім’ї – 123 послуги, міжособистісні проблеми – 69, соціально-економічні – 87, проблеми здоров’я – 42, проблеми залежностей – 18, інші – 112 соціальних послуг.

В умовах кризового стану, що вже упродовж тривалого часу переживає наше суспільство, людина шукає психологічної допомоги для подолання життєвих колізій. Люди виразно активніше, свідоміше, дієвіше ставляться до всього, що з ними відбувається.

Кожного року реальний попит на кваліфіковані психологічні послуги неухильно зростає, тому надання безкоштовної професійної психологічної та інформаційної допомоги різним верствам населення консультантами спеціалізованої служби «Телефон Довіри» Рівне нського міського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді є актуальною та вкрай необхідною для людей, які її потребують.

На даний час спеціалізована служба «Телефон Довіри» 62-06-06 працює у стаціонарному режимі за встановленим графіком: щоденно з 15 до 23 години, крім святкових та вихідних днів.

Приймаючи до уваги темпи сучасного життя і ті вимоги, які воно ставить перед нами, Рівне нський міський центр соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді з лютого-місяця 2016 року додатково, крім стаціонарного номеру 62-06-06, використовуватиме у діяльності служби «Телефон Довіри» номер національного оператора мобільного зв’язку "Київстар" для надання якісного, надійного і доступного, мобільного зв’язку кожному своєму додзвонювачу, який потребує екстреної психологічної допомоги.