На Рівненщині в установах виконання покарань проведено спецоперації під умовними найменуваннями “Заслон” та «Щит».

В установах виконання покарань Рівне нської області, проведено спеціальні операції під умовними найменуваннями «Заслон» та «Щит», які полягають у надійному перекритті каналів надходження до зони, що охороняються, заборонених до використання речей i предметів, а також запобігання їх виготовлення засудженими та особами, взятими під варту.

«Спецоперації «Заслон» та «Щит» проводиться з метою забезпечення правопорядку в пенітенціарних установах області у зв’язку із наближенням Новорічних та Різдвяних свят. Протягом даного періоду збільшується кількість спроб доставки, на територію колоній, заборонених предметів. З допомогою посилок та передач, шляхом перекиду через огорожу, під час побачень – родичі, друзі та знайомі засуджених намагаються передати засудженим мобільні телефони, наркотики, спиртне т.ін.», - розповідає начальник управління ДПтС України в Рівне нській області Олександр Адамець.

За час проведення спецоперації, працівники пенітенціарної служби області, вилучили під час спроби доставити та територію установ 41 літр спиртних напоїв, 22 одиниці мобільних телефонів та 1800 гривень. Також зафіксовано 1 спробу доставки речовин ззовні схожих на наркотичні – на сьогоднішній день вилучені речовини знаходяться на експертизі.

pic

У період операції «Заслон» було виявлено та зафіксовано 15 осіб, які займаються доставкою засудженим заборонених предметів – більшість із них родичі засуджених.

pic

Адміністрація управління та установ виконання покарань Рівне нської області в черговий раз звертається до громадян та попереджає, що доставка заборонених предметів на територію пенітенціарних установ несе за собою адміністративну та кримінальну відповідальність.

Про це повідомила прес-служба управління ДПтС України в Рівне нській області.