У Рівненській області рятувальники здійснюють профілактичні рейди щодо недопущення нещасних випадків з людьми на кризі. Так, рятувальники разом із журналістами, волонтерами та представниками навчально-меточного цетру цивільного захисту та безпеки життєдіяльності поспілкувалися з любителями зимової риболовлі на найбільшому водному об’єкті обласного центру – озері «Басів Кут».

- Рівне нські рятувальники регулярно проводять попереджувальні заходи, відвідують місця з масовим перебуванням людей на кризі, нагадують відпочиваючим правила безпеки та вручають листівки із попереджувальним змістом. А також на практиці показують, що потрібно робити у разі потрапляння під кригу. Основною метою проведення такої профілактичної роботи є нагадування людям, що через підняття температури повітря, крига на ріках та водоймах області є не достатньо міцною, через що існує загроза життю людини, - розповів директор Рівне нської обласної комунальної аварійно-рятувальної служби на водних об’єктах Анатолій Якимчук.

Рибалкам на практиці водолази продемонстрували, які саме потрібно виконувати правила безпеки у разі потрапляння під кригу. Також рятувальники кожному, з ким спілкувалися, вручали листівку та пізнавально-навчальний буклет «Абетка безпеки».

Головне управління ДСНС України у Рівне нській області наголошує, що найбільш безпечна товща льоду для однієї людини не менше 5 см, для групи людей – 15 см, при цьому його колір має бути зеленуватого відтінку і прозорим. Оминайте вмерзлі кущі, траву, дерев‘яні чи інші предмети, оскільки біля них крига тонша. Обходьте ділянки льоду, засипані снігом, а також ті, де крига мутна. Намагайтеся не виходити на лід, якщо температура повітря стрімко підвищується. Намагайтеся не вживати спиртні напої під час риболовлі, оскільки у випадку виникнення надзвичайної ситуації ваша реакція притупиться, а це може коштувати навіть життя!