У селі Великий Олексин Рівненського району 86-річна пенсіонерка проживала разом зі своїм 45-річним онуком. Дочка, яка часто відвідувала матір, липневого дня минулоріч застала її без ознак життя.

У жінки була хвора нога, тому вона постійно лежала і страждала від нестерпного болю. Саме це і дратувало чоловіка. Коли дочка прийшла зробити матері чергову перев’язку, виявила її мертвою.

Дільничний інспектор, який прибув за викликом, засумнівався, що пенсіонерка померла через хворобу, тож направив її тіло в морг для проведення судово-медичної експертизи. Її висновок шокував родичів, адже жінка померла внаслідок перекриття дихальних шляхів. А про те, що до смерті бабусі приклав руку онук, навіть ніхто і не підозрював. Згодом чоловік запевняв правоохоронців, що бабуся сама попросила його це зробити, бо вже не могла терпіти болю.

За словами начальника Рівне нського районного відділення поліції Віталія Дмищука, поліцейські довели вину чоловіка за фактом умисного вбивства.

- Йому було повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення та обрано міру запобіжного заходу – тримання під вартою. Після завершення досудового розслідування кримінальне провадження, відкрите за частиною 1 статті 115 Кримінального кодексу України, скерували до суду.

На засіданні пом’якшуючою обставиною при призначенні покарання суд визнав щире каяття, активне сприяння розслідуванню кримінального правопорушення, а обтяжуючою — вчинення злочину щодо особи похилого віку. Тож чоловікові призначили покарання у виді позбавлення волі на п’ять років.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.



pic

pic

pic

pic

pic

pic