Зазвичай ванна є найменшою і незручною кімнатою в малогабаритці. Іноді розміри цього приміщення настільки крихітні, що в ньому складно розмістити стандартну сантехніку. Таку тісну кімнату хочеться швидше покинути. Але ми знайшли 7 хороших ідей, які допоможуть організувати простір в маленькій ванній і зроблять її інтер'єр гармонійним. З неї точно не захочеться виходити годинами.

1. Дрібна глянцева мозаїка

Перше, що врятує невеликий простір - світлий фон стін. Для ванної краще вибирати чисті відтінки - білий, ніжний блакитний, ледве вловимий зелений. А щоб підсилити ефект для оздоблення стін краще використовувати дрібну мозаїку з глянцевим ефектом. Вона буде відбивати світло і створювати ілюзію більшого простору.

pic

2. Дзеркало-шафа на всю стіну

Дзеркало є ефективним інструментом у боротьбі за зорове розширення простору. Але у ванній повинно бути не тільки заради декоративного ефекту. Тому відразу варто звертати увагу на моделі неглибоких, але містких дзеркальних шаф. А якщо використовувати не один, а відразу декілька таких предметів, то маленька ванна стане більш функціональною і привабливою.

pic

3. Скляна кладка

Сьогодні дуже популярна плитка, що імітує цегляну кладку, причому, виготовляють її з самих різних матеріалів. Для ванної підійде скляна або глазурована. Її довгаста форма буде візуально стирати межі кімнати, а глянець - відбивати світло і примножувати його.

pic

4. Душова зона в кутку

Про те, що цілком розумно позбутися ванної на користь душової, пишуть досить часто і багато. І плюси такого варіанту очевидні. У першу чергу, це економія води. По-друге, кімната стає просторіше. Єдине, що для маленьких кімнат не рекомендується ставити кабіну з матовими або непрозорими стінками. Краще віддати перевагу прозорим варіантам і обзавестися шторкою.

pic

5. Функціональна шторка

До речі, душова шторка може виконувати відразу кілька завдань - використовуватися за призначенням, і виступати в ролі системи зберігання. Такі аксесуари коштують недорого, але здорово економлять місце і дозволяють функціонально використовувати простір.

pic

6. Компактна раковина

Велика раковина для маленької ванної є недозволеною розкішшю. Тому буде розумно вибрати компактну овальну раковину, і встановити її на тумбу. У самій же конструкції можна зберігати предмети особистої гігієни.

pic

7. Приховане зберігання

До речі, раковину можна зробити з секретом, і розмістити поруч з нею потаємну систему зберігання. Вона повинна бути прихована з очей, але вміщати в себе креми, шампуні та інші баночки. Це дозволить навести у ванній порядок, і позбавить гостей від милування предметами особистої гігієни.

pic