Ринок північний знову опинився у центрі гучних розбірок. Цього разу доводити свої точку зору на питання: потрібен чи ні ринок на вулиці Князя Романа довелося у сесійній залі Рівнеради. Депутатів торговці зустріли пікетом, а потім іще дві години чекали, коли ж у обранців дійдуть руки до розгляду їх питання. Чи бути ринку на Північному - дивіться далі.

Суперечки потрібен чи ні ринок на вулиці Князя Романа не вчухають вже не один рік. Одні переконують: ринок на має права на існування, бо ж розташований на інженерних мережах сусідніх малосімейок. Тож у разі будь-яких аварій ліквідувати їх просто неможливо. Інші наполягають: це місце заробітку, тож закривати його не можна в жодному разі. Директор ринку просить продовжити договір оренди землі ще на 10 років, аби нарешті завершити задумані реконструкції.

Мовляв, коли термін закінчиться, депутати зможуть перевірити чи виконані усі вимоги і продовжити термін оренди. Директор ринку не відкидає: проблеми насправді є.

Підтвердженням добрих намірів, мовляв, має стати лист-гарант, підписаний і директором і підприємцями, про виконання усіх вимог. Та ані частина депутатів, ані мешканці прилеглих будинків у дієвість цього документа не вірять.

Тож просять продовжити термін оренди не на 10, а на два роки - саме на строк дії гарантійного листа. У той же час переконують - закриття ринку ніхто не просить. Врешті депутати взялися з голосування. Підтримали компромісне рішення — продовжити договір оренди землі для ринку "Північний" на 5 років. Депутатська комісія ж контролюватиме, чи вчасно дирекція виконає свої зобов'язання і винесе комунікації за межі ринку.