Вже традиційно 19 січня на Водохреща рівняни збираються на Басовому Куті. Сьогодні на озері зібрались близько тисячі рівнян. Хтось прийшов свяченої води взяти, а сміливці - в ополонці скупатись. Як все було - дивіться у фоторепортажі від Rivne1.tv.

Близько 11 години до популярного озера з'їжджались мешканці Рівного. Адже в цей час на березі Басового Кута Архієпископ Рівне нський і Острозький Іларіон освячував воду. Після цього рівняни набрали свяченої води, яку понесли додому.



pic

Люди безпечно вийшли на лід. Втім, під вагою великої кількості рівнян кілька разів було чути тріск льоду. Задля безпеки рятувальники закликали рівнян бути обережними та вийти на берег.

Не зрадили рівняни і традиції пірнути в ополонку на Водохреща. Дехто зважився на це вперше, були й такі, для кого купання - кількарічна традиція. Наприклад, рівнянин Анатолій "моржує" вже 55 років. Відеосюжет про чоловіка дивіться вже завтра у випуску програми "Новини Рівного" на Першому місцевому.

pic

Хоча градусник показував температуру не нижче -5, рівняни все ж змерзли. Щоб зігрітись, рятувальники облаштували пункт обігріву, де пригощали усіх гарячим чаєм та смачним печивом. Поблизу розпалили багаття козаки з табору "Гайдамаки". Вони частували усіх охочих звареною ухою.



pic

Більше фото з місця події:

Водохреща у Рівному - 2016