Вчора, 18 січня, ввечері працівники слідчого управління ГУ Національної поліції у Волинській області спільно із співробітниками обласного управління СБУ під процесуальним керівництвом прокуратури області затримали «на гарячому» під час отримання неправомірної вигоди 35-річного заступника голови однієї з районних держадміністрацій.

Посадовець вимагав у представника одного з товариств з обмеженою відповідальністю та отримав гроші в сумі 40 тис. грн. за надання переваги у тендері на постачання пально-мастильних матеріалів.

Чиновника правоохоронці затримали «на гарячому». Гроші вилучили.

«За фактом одержання неправомірної вигоди службовою особою слідчі відкрили кримінальне провадження за частиною 3 статті 368 Кримінального кодексу України, – повідомив заступник начальника ГУНП у Волинській області – начальник слідчого управління Анатолій Петрушин. – Посадовця затримано в порядку статті 208 Кримінально-процесуального кодексу України, вирішується питання щодо оголошення підозри та обрання міри запобіжного заходу» Чиновнику загрожує до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє сектор комунікації ГУНП у Волинській області.