Христос хрещається у річці Йордані. Сьогодні православний світ відзначає третя величне зимове свято Водохреще, пов'язане із хрещення Ісуса Христа у ріці Йордані. Цього дня віряни прагнуть набрати освяченої води, яка має цілющі властивості, а найміцніші духом - тричі занурюються у крижану воду. Чи були охочі пірнути в ополонку у Рівному - дивимось далі.

Символічний хрест у кризі та сотні, а то й тисячі охочих набратися сили й здоров'я у цілющій воді. Рівняни, відклавши справи, прийшли на берег Басівкутського озера, аби на свято Водохреща зануритися у крижану воду. Купатися тут почали від світанку. Згодом над ополонкою провів молебень архієпископ Рівне нський та Острозький Іларіон.

Спільна молитва зібрала навколо ополонки понад тисячу людей. За тим воду освятили. Чимало охочих відразу набирали тепер вже цілющої води, ті, хто не наважився зануритись у крижану воду - вмивалися. Інші вирішили не баритися і перейшли відразу до обрядового купання.

Чимало рівнян переконують: купаються на Водохреще не вперше та й взагалі загартовують організм.

Святкування Водохреща на березі Басівкутського озера для рівнян стало справжньою традицією. Тож недарма для купання прорізують не одну, а кілька ополонок. Тим паче, що охочих на собі випробувати цілющу силу Йорданської води з кожним роком все більше.