Хобі, яке рятує життя. Десантник з Вінниччини, який втратив ногу в боях під Луганськом, вирішив допомогти дівчинці з хворобою мозку. Щоб зібрати гроші її на операцію, хлопець вишиває і продає ікони.

Про це йдеться у сюжеті телеканалу "112 Україна".

Образ Спасителя - це вже друга ікона, яку вишиває Олександр Федчишин. Першу, Миколи Чудотворця, закінчив, ще коли лікувався у Київському військовому шпиталі. Вишиванням зайнявся, аби відволіктися від пережитого. У боях під Луганськом Олександр з побратимами потрапили в засідку. Там і втратив ногу.

Спочатку хлопець замкнувся в собі, а потім згадав про маленьку сусідку Карину. Дівчинка при народженні отримала травму голови. Відтоді в її мозку постійно накопичується рідина. Через це вона не говорить і не може рухатися самостійно.

Лише на пігулки для розвитку родина щотижня витрачає по 1,5 тисяч гривень.

В Ізраїльській клініці, що спеціалізується на лікуванні гідроцефалії, пообіцяли поставити дівчинку на ноги. Але для цього потрібна величезна сума грошей, якої в родини немає.

Олександр вирішив допомогти, а його наречена Вікторія запропонувала продавати вишиті ікони на інтернет-аукціонах.

Скільки доведеться вишити ікон, Олександр навіть не замислюється. Хлопець сподівається, з його допомогою маленька сусідка таки встане на ноги. Тому готовий працювати практично цілодобово.

Допомогти дівчинці можете і ви. Для цього необхідно перерахувати гроші на наступні реквізити - ПриватБанк р/р: 4149497841836366, Прокоф'єва Наталія Андріївна