Маленька квартира - це справжній скарб і джерело найцікавіших інтер'єрних ідей. Адже велике приміщення завжди простіше оформити, ніж крихітне. Тут найголовніше - правильно організувати простір і системи зберігання. Як же це зробити? Ми знайшли 10 оригінальних рішень!

1. Стіна, якої немає

Коли однушку потрібно зонувати, але не хочеться захаращувати простір, можна зробити це за допомогою легкої напівпрозорої перегородки. Вона допоможе створити інтимну атмосферу в зоні спальні, відокремить її від основного простору і зробить атмосферу легкої, невимушеній.

pic

2. Їдальні бути!

Багато хто відмовляється від зони їдальні в малогабаритній кухні, оскільки вважають, що вона займає багато місця. Насправді, якщо розташувати невеликий диван біля стіни і приставити до нього компактний круглий стіл, а поблизу тримати кілька складних стільців, то їдальня прекрасно розміститься навіть у квартирі з площею 25 квадратних метрів.

pic

3. Білі фасади меблів

Білий колір відмінно приховує вади простору, особливо, якщо це маленький простір. Саме тому дизайнери радять вибирати світлі меблі, а на кухню встановлювати шафки з білими (бажано глянцевими) фасадами. Для балансу можна додати кілька яскравих акцентів, тоді інтер'єр не буде виглядати нудним і одноманітним.

pic

4. Регульоване освітлення

Один з рятівників маленького простору - світло. У невеликій квартирі його має бути багато. Для малогабариток рекомендується вибирати функціональні світильники, які регулюються по довжині, і можуть фіксуватися в різних положеннях. Не варто обмежуватися однією люстрою. Варто продумати додаткове підсвічування стелі, меблів, поставити кілька освітлювальних приладів на тумбочки, а на стіни повісити бра.

pic

5. Фартух із дрібної плитки

Для облицювання маленької кухні дизайнери інтер'єрів радять використовувати плитку дрібного розміру, щоб візуально розширити простір. До того ж, виглядає вона набагато привабливіше, ніж велика.

pic

6. Вдале маскування

Найчастіше власники малогабариток стикаються з однією і тією ж проблемою - куди заховати спальне місце. Є дуже простий і дієвий спосіб, особливо хороший він буде там, де ліжко стоїть в ніші. Для такого зонування знадобиться штора і кілька штанг для її закріплення. В результаті вийде прекрасна маскування для спального місця в однушке.

pic

7. За шафою

Є й інший не менш ефективний спосіб. Можна розділити кімнату на дві частини, а посеред неї поставити стелаж або неглибокий шафа. З однією з його сторін розташувати зону спальні, а з іншого - вітальню.

pic

8. Потолочное зберігання

У маленькій квартирі для зберігання речей модно використовувати навіть стелю, точніше, простір під ним. Наприклад, зробити навісні шафки з відкритими полицями, до яких є доступ з різних сторін.

pic

9. Великий стелаж

Стелаж куди більш доречний в маленькій квартирі, ніж традиційний шафа. Все тому. Що він займає місце лише біля стіни і дозволяє вільно переміщатися по кімнаті. Він дуже місткий, і в ньому можна зберігати безліч речей. А ще, при бажанні і необхідності, він може стати зонирующего елементом.

pic

10. Компактні рішення

Малогабаритні кімнати завжди вимагають нестандартного підходу в оформленні. Це стосується і маленьких ванних кімнат. Для крихітного суміщеного санвузла потрібно шукати сантехніку лаконічного дизайну.

pic