На вулиці вирує грип, а у рівненських школах карантин. Пропонуємо вам 7 ідей як провести день з дитиною вдома. Проте, як зробити ваш день із дитиною день цікавим, веселим і продуктивним читайте нижче.


1. Зіграйте в настільні ігри.
Якщо це школяр, йому буде цікаво пограти в компанії батьків в настільну гру, таку як "Монополія" або "Ерудит". Це не тільки весело, але й дуже розвиває.


2. Зробіть листівки.
Наближається День Святого Валентина, або ж просто хочеться когось приємно здивувати, змайструєте з дитиною яскраві листівки. Купуйте для цього в магазині для рукоділля кольоровий картон, стрічки, намистини, бісер, фетр, з якого можна вирізати фігурки, клей, ножиці. Нехай дитина розповість, що він хоче зобразити на листівці, а ви разом це зробите.


3. Зробіть орігамі.
Відомі японські фігурки з паперу не так складно зробити самим. Знайдіть декілька навчальних майстер-класів і пробуйте себе в цьому мистецтві.


4.Спечіть печиво.
Приготуйте разом з малюком смачне частування до чаю. Приготуйте тісто, далі запасіться формочками. Нехай малюк орудує формочками і створює забавних звіряток, сердечок, зірочок. Потім влаштуйте чаювання.


5. Пошийте одяг для ляльок.
Використайте старі речі, непотрібну тканину і пошийте вбрання для іграшок вашої дитинки. Спробуйте себе в ролі дизайнера-модельєра.


6. Вивчіть вірші або пісеньки.
Можна також вчити разом з малюком віршики та пісні, а потім влаштовувати виступи з ними.


7. Домашня фотосесія.
Щоб зафіксувати якомога більше моментів дитинства вашого чада, влаштуйте фотосесію. Можна одягти дівчинку в мамине плаття і підфарбувати губки помадою, а хлопчика - в сорочку і татів краватку. Такі кадри будуть радуватимуть ваш погляд через роки в сімейному альбомі.