24 січня о 15 год. у відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться творча зустріч з акторами Рівненського обласного академічного театру ляльок, з досвідченими майстрами сцени Тетяною Єршовою та Іриною Шельвицькою.

Вже понад 40 років Рівне нський обласний академічний театр ляльок своїм мистецтвом радує юних глядачів. Це роки творчого пошуку і утвердження свого мистецького обличчя, це репертуар до якого входять п’єси за творами Т. Г. Шевченка, Лесі Українки, М. Лисенка, С. Маршака, М. Стельмаха, Д. Кіплінга, Г. К. Андерсена, І. Шварца та інших письменників.

Упродовж свого творчого життя театр поставив більше ста вистав для дітей і дорослих. Він являє собою зрілий колектив, здатний виконувати найскладніші завдання естетичного виховання підростаючого покоління. Там працює 19 акторів – заслужені артисти України Алла Черуха, Франческа Барабаш, досвідчені майстри сцени Тетяна Єршова, Ірина Шельвицька, Олександр Шило, Станіслав Лозовський та інші.

Тетяна Геннадіївна Ершова з 1975 р. працює у Рівне нському обласному академічному театрі ляльок, оживляє своїм голосом казкових персонажів. До театру вона прийшла в період його становлення, тому переоцінити внесок її в розвиток його діяльності дуже важко.

Протягом свого творчого життя Тетяна Геннадіївна брала участь у конкурсах та фестивалях: з виставою «Я курчатко – ти курчатко» (Львів, 1976), Всеукраїнському фестивалі «Молоді творці» (Київ, 1977), «Молоді голоси» (Тернопіль, 1984), з виставою «Алі-Баба і 40 розбійників» (Запоріжжя, 2008), з виставою «Звідки беруться діти» (Хмельницький, 2010). Була ведучою концерту «Щоб мертве зробити живим» (польською мовою) Міжнародного фестивалю (Катовіце, Польща, 2005) та інших.

Ірина Володимирівна Шельвицька – актор-ляльковод, провідний майстер сцени Рівне нського обласного академічного театру ляльок, викладач сценічної мови (Кафедра режисури) Рівне нського державного гуманітарного університету. Учасниця багатьох конкурсів та фестивалів: конкурсу концертних номерів з номером «Повернення блудного Кота» (1994), третього Міжнародного фестивалю театрів ляльок «Дивень» у м. Хмельницький з виставою «Звідки беруться діти» (2010), Всеукраїнського фестивалю театрів ляльок «Лялькова веселка» з виставою «Алі-баба і 40 розбійників (Запоріжжя, 2008) та з виставою (мюзиклом) «Буратіно» (Запоріжжя, 2010) та інших.

Зустріч з творчим колективом театру в бібліотеці проводитиметься втретє. Під час творчої зустрічі йтиме мова про історію театру ляльок та його діяльність, про творчі пошуки акторів. Вона проходитиме у вигляді «запитання – відповідь».

Мета заходу – популяризація творчості митців рідного краю.

Про це повідомили у відділі маркетингу та наукової роботи Рівне нської ОУНБ