Православні вірять, що купання в ополонці на Водохреще загартовує не лише фізично, а й духовно. На власному досвіді в цьому переконався і рівнянин Анатолій Мильніков. Чоловік вже 55 років "моржує", і, каже, за весь час жодного разу не хворів. Як правильно загартовуватись та чим особлива хрещенська вода - дізнавались наші журналісти.

Він - майстер спорту з боксу і не одноразовий переможець турнірів та спартакіад. Анатолію Мильнікову майже 70 років, з яких 55 він "моржує". Чоловік почав купатись ще в 14. За свій вік морж із півстолітнім досвідом Анатолій Мильніков ні разу не хворів. Разом з дружиною він розпочинає кожен свій ранок не з чашечки кави, а зі стрибка в ополонку.

Ще в юності Анатолій Мильніков ходив до секції "моржів" у Рівному. Тоді любителі зимового загартовування купались в Усті. Близько десяти років тому чоловік почав відновлювати Клуб любителів зимового плавання "Оствиця", який назвали за старою назвою річки.

Рівнянин радить починати підготовку до зимового купання ще з літа. Втім, можна вперше стрибнути в ополонку і на Водохреща. Головне - підготуватись до цього. В першу чергу - духовно.

Перед кожним купання "моржі" говорять з водою і просять про очищення. Втім, особливого значення надають саме купанням на Водохреща.