Україна розширила перелік санкційних товарів, які не можна ввозити з Російської федерації.

На засіданні Кабінету Міністрів України було ухвалено рішення про розширення переліку товарів, що заборонені до ввезення на територію України з Російської Федерації. Мова йде про понад 70 товарних позицій. І в основному - це продовольча група товарів. Про це повідомив Міністр аграрної політики та продовольства України Олексій Павленко.

Як зазначає Олексій Павленко, з урахуванням сьогоднішніх змін, до переліку заборонених товарів входять зокрема м'ясо, риба та рибна продукція, кондитерські вироби.

Також Міністр зазначив: "Позиція Уряду така, що у відповідь на російську агресію, у тому числі, торговельну, Україна й надалі буде відстоювати власні інтереси, використовуючи всі можливі дипломатичні та юридичні інструменти".

Українські експортери агропродовольчих товарів можуть отримати актуальну інформацію про поточний стан із запровадженням обмежень з боку Російської Федерації, а також дзеркальних заходів з боку України та поінформувати Міністерство агарної політики та продовольства України про проблеми, які виникають, зателефонувавши на гарячу лінію за номером: тел. 044-278-47-76.

Про це пише Урядовий портал