Модні тенденції у всьому - в одязі, в зовнішньому вигляді, в способі життя. Та чи існує мода на продукти харчування? Ми вирішили дізнатися, які харчі користуються попитом у рівнян, а які - ні, та що цьому сприяє.

Всі добре знають, які продукти харчування користуються попитом. В перелік товарів входять крупи, соняшникова олія, молоко, хліб, яйця та картопля, тобто продукти класичного кошика. А чи задумувались ви над тим, що деякі товари ви з тих чи інших причин перестали купувати. Адже продукти, як і одяг, також можуть вийти із моди. Краще від усіх про ці тенденції знають у рівненських супермаркетах касири. За словами Юлії, касира супермаркету, відповідно до сезону є сплески продажу на деякі продукти, а є спади.

Рівняни рідше стали купувати дорогий шоколад, консерви та закрутки зазначають працівники магазину. В свою чергу, касир переконує, молодь надає перевагу чомусь легкому, мюслі, йогурти, фрукти. Старше покоління старається щоб раціон харчування був збалансований, щоб були присутні м'ясо риби та птиці.

Рівняни ж впевнені, так званих не модних товарів не існує. Адже, щоб бути здоровими, в організмі має бути присутня потрібна кількість вітамінів. Просто існують товари, які люди не купують через ряд інших причин: зростання цін, зниження якості чи через дефіцит.

Отож зараз в Україні про моду на продукти майже ніхто не думає. В цей нелегкий для країни час більшість рівнян впевнена потрібно економити в тому числі і на продуктах харчування.