На Рівненському загальновійськову полігоні розпочато курс підготовки піхотних підрозділів Збройних Сил України за стандартами НАТО.

Українським військовослужбовцям свій досвід передають досвідчені інструктори з Великобританії.

З метою фахової підготовки особового складу на полігоні підготовлено декілька ділянок та забезпечено можливість проведення занять за стандартами військової підготовки одної із провідних країн Північно-атлантичного альянсу.

Протягом двох тижнів, з бійцями, які вже мають досвід виконання завдань у зоні проведення АТО, відпрацьовуватиметься техніка ведення бою в місті та в умовах пересіченої місцевості, здійснюватиметься патрулювання, охорона та оборона важливих об’єктів, протидія диверсійно-розвідувальним групам, рух у колоні, супроводження автомобільних конвоїв тощо.

Важливим напрямком обміну досвідом між представниками Збройних Сил двох країн є тактична медицина. Для практичного відпрацювання надання першої медичної допомоги, транспортування та евакуації поранених з поля бою жодне заняття не обходиться без отримання ввідних щодо умовного поранення військовослужбовців.



pic

Як зазначив командир батальйону охорони та обслуговування оперативного командування «Захід» підполковник Іван Павлюк, який є керівником курсу підготовки визначених підрозділів, досвід підготовки наших військовослужбовців за участю іноземних інструкторів для нас є новим.



pic

«Я впевнений, що протягом занять у польових умовах ми піднімемося ще на одну сходинку вище в питанні професійного зростання. Щодо наших британських колег, то вони теж отримають український досвід виконання бойових завдань у зоні проведення АТО, який для них є теж унікальним», - наголосив командир батальйону.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської ОДА.