На 01.01.2016р в місті Рівне вже користуються житловою субсидією понад 37 тисяч сімей( в порівнянні на 01.01.2015 року ця цифра складала 9 тисяч сімей).

На сьогоднішній день все ще залишається актуальним питання призначення субсидії на житлово-комунальні послуги, тому хочемо зупинитись на питаннях, які найбільш цікавлять громадян.

Які послаблення передбачає законодавство при призначенні субсидії?

Скасовано необхідність обов'язкового оформлення особових рахунків на сплату послуг ЖКГ на особу, яка звертається по субсидію. Відтепер субсидія призначається одній із зареєстрованих у житлі особі, незалежно від того, чи відкрито на неї особовий рахунок на сплату послуг.

Зокрема, орендарям житла субсидію призначається без необхідності відкриття на них особових рахунків - лише на підставі договору оренди. Дотепер орендарі не можуть оформити особові рахунки на себе, бо власники житла не дають відповідної згоди, що унеможливлювало призначення субсидій, зокрема, внутрішньо переміщеним особам. Визначено вичерпний перелік документів, який враховує комісія при ухваленні рішення про призначення субсидії з урахуванням лише осіб, які фактично проживають у помешканні. Скасовано необхідність обстеження домогосподарства у випадку наявності одного з таких документів.

Крім того, комісії надано право призначати субсидію на підставі кількості осіб, які фактично проживають, у випадку відсутності документів, що підтверджують непроживання осіб з-поміж зареєстрованих. Таке рішення приймають після обстеження умов проживання сім'ї. Ця новація дозволяє отримати субсидію, до прикладу, пенсіонерці, у помешканні якої зареєстровані дорослі діти, які виїхали за кордон чи не підтримують зв'язків з родиною.

Надано можливість призначати субсидію сім'ям, які мешкають окремо у житловому будинку, розділеному на дві половини.

Надано змогу при призначенні субсидії дитячим будинкам сімейного типу і прийомним сім'ям враховувати кількість дітей, які фактично проживають, але не зареєстровані.

У випадку розбіжності в даних про склад зареєстрованих осіб і про кількість осіб, яким нараховується плата за послуги, для розрахунку субсидії беруть до уваги дані про склад зареєстрованих. Зазначене нововведення суттєво прискорює надання субсидій.

Для призначення субсидії громадяни мають декларувати лише вид отриманого ними доходу та найменування організації, де отримують дохід. Відомості про доходи надають до управління праці та соціального захисту населення структурні підрозділи з питань соціального захисту населення ДФС, Пенсійний фонд України, фонд соціального страхування, вищі навчальні заклади.

За бажанням громадян, субсидія для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг може бути призначена на основі середньомісячного (за три місяці, що передують місяцю, з якого призначають субсидію) сукупного доходу осіб, але після подання довідок про доходи таких осіб за зазначений період за формами, затвердженими Мінсоцполітики. Розмір пенсійної виплати враховується за місяць, що передує місяцю, з якого призначається субсидія.

До сукупного доходу не включається: частина допомоги при народженні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, частину допомоги при усиновленні дитини, виплата якої здійснюється одноразово, одноразову винагороду жінкам, котрим присвоєно почесне звання України "Мати-героїня", сплачені особою аліменти, доходи від розміщення депозитів. А також грошове забезпечення військовослужбовців, осіб рядового і начальницького складів, які беруть безпосередню участь в АТО, допомогу громадських та благодійних організацій, допомогу на поховання, одноразову допомогу.

Громадяни несуть відповідальність за подані відомості. Під подачею відомостей про доходи за новим порядком призначення субсидії мається на увазі декларування джерел отримання доходів (назва установ, підприємств тощо) та їх видів (заробітна плата, пенсія, стипендія, соціальна виплата тощо).

Тобто, за помилки у деклараціях людей не будуть штрафувати.

Але якщо громадянин приховав або свідомо подав недостовірні дані про доходи (не зазначив один із видів доходів) та майновий стан, що вплинули на встановлення права на субсидію, внаслідок чого йому була надміру перерахована сума субсидії, -- надання субсидії припиняється з місяця, в якому виявлено порушення. Суму субсидії, перерахованої (виплаченої) надміру внаслідок свідомого подання документів з недостовірними відомостями або неповідомлення про будь-які зміни, громадянин повертає на вимогу органу, що призначив субсидію.

І ще одне питання, що цікавить багатьох громадян - фактичне використання послуг.

Розмір субсидії розраховується виходячи з об'ємів соціальної норми споживання, що визначена постановою Кабінету Міністрів України від 06.08.2014 № 409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» незалежно від фактично спожитих обсягів природного газу чи інших комунальних послуг. Фактичне споживання комунальних послуг домогосподарством відрізняється від нормативного, воно може бути більшим або меншим від соціальних норм споживання. Не потрібно «випалювати» весь обсяг природного газу, чи даремно використовувати інші комунальні послуги (холодну воду, електроенергію), на які надається субсидія. Сума субсидії, яку органи соціального захисту населення переказують на рахунки виконавців/виробників комунальних послуг для оплати їх вартості і яка не використана домогосподарством внаслідок економії споживання послуг, може бути зарахована як оплата у майбутніх розрахункових періодах.

Зменшене споживання комунальних послуг жодним чином не вплине на розмір субсидії на наступний опалювальний період, оскільки вона розраховується виключно на основі соціальних норм споживання.

Ще раз наголошуємо, що споживати комунальні послуги економно – вигідно. Якщо не використаєте весь обсяг газу (чи іншої послуги), нічого повертати не потрібно, ви все рівно будете користуватись субсидією.

Про це повідомили на сайті міського голови Рівного.