Перший дзвінок пролунав для майбутніх поліцейських патрульної служби у Рівному. Сьогодні їх в урочистій обстановці вітали на плацу Рівненського вищого професійного училища департаменту поліції охорони. Впродовж наступних двох місяців 214 молодих осіб опановуватимуть ази поліцейського патрулювання.



pic

Як повідомила координатор навчального процесу патрульної поліції Анастасія Чорна, 34 дівчини та 180 молодих чоловіків, які пройшли всі п’ять етапів ретельного конкурсного відбору, вивчатимуть упродовж восьми тижнів 25 дисциплін. Досвідчені тренери, яких теж відбирали на конкурсній основі, викладатимуть адміністративну діяльність, оформлення ДТП, первинну медичну допомогу, тактичну та вогневу підготовки тощо.



pic

— Після закінчення навчання усі складатимуть іспити, — наголосила Анастасія Чорна. — За їх результатами прийматиметься рішення про службу в лавах патрульної поліції.

До майбутніх поліцейських звернувся начальник управління кадрового забезпечення ГУНП в Рівне нській області Андрій Сілков:

— Жителі обласного центру покладають на вас великі надії, а ви, як представники нової патрульної поліції, повинні виправдати їхню довіру на всі сто відсотків, — зауважив головний кадровик поліції області. — Після отримання нових фахових знань кожен із вас складе Присягу та приступить до виконання обов'язків із забезпечення правопорядку в Рівному. Використовуйте в повному обсязі всі набуті вами знання і пам’ятайте, що тільки з любов’ю до життя та людей можна подолати всі перешкоди, досягти вагомих результатів і заслужити повагу від громадян. Переконаний, що всі ми будемо пишатися вами і кожен із вас із гордістю буде нести звання поліцейського.

pic

Не стримували своїх емоцій і майбутні поліцейські. 21-річна жителька Дубного Олександра розповідає, що ранок цього дня нічим не відрізнявся від інших. Але, коли вона переступила поріг контрольно-пропускного пункту навчального закладу, вишикувалася разом із іншими кандидатами у патрульну службу поліції струнко під гімн України, відчула хвилювання.

pic — Тоді я зрозуміла, що сьогодні це дійсно дуже важливий крок у моєму житті, — говорить Олександра. — Найважчим етапом для мене була остання співбесіда, де треба було за короткий проміжок часу повністю розкритися. Тепер можу сказати, що роботи та труднощів не боюся, але хвилююся, чи впораюся з усіма обов’язками.

А от 26-річний рівнянин Андрій завдань не боїться, адже мав досвід спілкування із кримінальним контингентом, бо працював раніше у виправній колонії:

pic

— Пішов до поліції, бо хотів спробувати свої сили та допомогти змінити суспільство на краще. Тож докладу усіх зусиль, аби не підвести віру людей та реформу в цілому.

Після урочистої частини усіх майбутніх патрульних поліцейських зібрали в актовій залі, де начальники Рівне нського ВПУ ДПО Микола Савчук, тренінгового центру Андрій Парницький та відділу УКЗ ГУНП області Ігор Федорчук довели до відома присутніх порядок проведення навчань та відповіли на організаційні питання, які цікавили «курсантів».



pic

Потому сформовані сім груп вирушили до аудиторій для знайомства із керівниками курсу, методистами та на перші «поліцейські» заняття.

Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області