У Рівному - «карантин безкарності!». Акція під такою назвою пройшла в обласному центрі. Активісти та журналісти повстали проти медиків управління охорони здоров’я. А все через смерть 5-річного хлопчика.

Три місці тому малюк помер в обласній лікарні через бездіяльність працівників. Вони не вчиняли ніяких дій коли дитина згорала від температури. За фактом смерті хлопчика почалось слідство, завідувача відділенням звільнили. Нещодавно клініко-експертна комісія встановила, що між діями лікаря і смертю дитини немає причинно-наслідкового зв`язку. Тепер завідувач відділення судиться аби його поновили на посаді. А громадськість повстала проти медичних чиновників, які покривають своїх колег.

Близько сотні людей зібрались під стінами обласного управління охорони здоров’я у Рівному. Всі у медичних масках. Таким чином протестують проти лікарського свавілля. Микола Антонюк помер на початку листопада минулого року. У дитини болів живіт, була висока температура. Рідні кажуть, малюк згорав, а лікарі обласної лікарні нічого не робили.

За фактом смерті хлопчика почалось слідство. Завідувача відділення звільнили з посади. Але підозра йому не висунута. Він проходить у справі як свідок.

Нещодавно відбулось засідання клініко-експертної комісії стосовно загибелі дитини. Результат шокував громадськість та родичів. Встановлено, що між діями лікаря і смертю маленького пацієнта - немає причинно-наслідкового зв`язку.

Дитину увесь час обтирали оцтом. Вся ця клініка говорить, що стан дитини погіршувався. Також не звернули увагу що під час рентгену була помітна помірна пмевматизація кишківника, тобто вже по хірургії були якісь прояви. Але ні на що абсолютно не звернули увагу і вони керуються тим що у довідці у хірурга є 6 годин на порятунок. Ну не вложились у час ну і що! Це звичайно що обурює.

Своє обурення активісти прийшли висловити членам експертної комісії та керівництву обласного управління охорони здоров’я. Але чітких відповідей не почули.

У смерті дитини батьки та громадськість звинувачують лікаря Костянтина Думановського – сина колишнього головного лікаря Рівне нської обласної лікарні та чиновниці обласного управління охорони здоров`я Марії Думановської. Мовляв, впливові батьки зараз чинять тиск на членів комісії аби виправдати свого сина. Але керівник медицини області це заперечує.

Що з цього приводу думає екс – завідуючий відділенням Костянтин Думановський і чому вирішив поновлюватись на посаді - дізнатись не вдалось. Його телефон вимкнений.

Його матір Марія Думановська зустрічі з журналістами не зраділа. Повідомила, що її син не винен у смерті 5-річного хлопчика.

Через резонанс, якого набула дана трагедія, розслідуванням справи займеться комісія у Міністерстві охорони здоров’я. Наступне засідання заплановане на 27 січня. Можливо, на ньому вже й буде з’ясовано чи причетні медики до смерті 5-ти річного рівнянина.