Четверо чоловіків вчинили злочин півроку тому.

Прокуратурою Рівне нської області затверджено та скеровано до суду обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно 4 членів організованої злочинної групи, які вчинили злочини, передбачені ст. ст. 187, 262, 353 та 358 КК України (розбій, привласнення вогнепальної зброї, самовільне присвоєння владних повноважень або звання службової особи, використання підроблених документів).

Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі Головного управління Національної поліції в Рівне нській області за процесуального керівництва прокуратури Рівне нської області.

Встановлено, що злочинну групу створив та очолив раніше судимий 28-річний мешканець Запорізької області, переслідуючи мету незаконного збагачення. До злочинної діяльності він залучив ще 3 знайомих. Організована група діяла відповідно до розподілених ролей, використовуючи підроблені посвідчення працівників міліції та застосовуючи психічний і фізичний тиск до потерпілих.

- Так, у липні минулого року спільники вчинили розбійний напад на подружжя з Володимирецького району. Двоє зловмисників увійшли до оселі, одягнені у міліцейську форму, та представили підроблені службові посвідчення. Ще двох спільників псевдоміліціонери представили як понятих. Після того, як застосували до господарів психічне і фізичне насильство (що виразилось у нанесенні тілесних ушкоджень) чоловіки забрали з помешкання усі гроші, золоті вироби, мобільні телефони, а також дві одиниці мисливської зброї, - розповів заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.- Всього ж потерпілим завдано майнової шкоди на півмільйона гривень.

Учасників злочинної групи було викрито та затримано правоохоронцями того ж дня «по гарячих слідах».

Наразі усі обвинувачені чекають на вирок суду. Щодо них за клопотанням слідчого, погодженого прокуратурою, судом обрано запобіжних захід – тримання під вартою.

Відповідальність згідно із законом передбачена у виді позбавлення волі від 10 до 15 років із конфіскацією майна.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області