Майже дві тисячі одиноких матерів Рівного не отримують соціальну допомогу. Як пояснили в міському управлінні праці та соцзахисту населення, виплати припинили тимчасово. А все тому, що з нового року змінився порядок призначення допомоги одиноким матерям. На яку допомогу тепер зможуть розраховувати одинокі матері - дізнавались наші журналісти.

Рівнянка Вікторія сама виховує півторарічного сина. Раніше справно отримувала грошову допомогу як одинока матір. Та у січні виплати припинились. Про зміну порядку призначення допомоги дізналась зовсім випадково з телебачення.

В міському управлінні праці та соцзахисту підтвердили: виплати справді припинили. Але тимчасово. Роблять це відповідно до постанови Кабінету Міністрів. Тепер державну допомогу одиноким матерям призначатимуть за новою формулою.

Зараз у Рівному на обліку в управлінні перебуває 2 080 одиноких мам. Та не усім потрібно звертатись до установи. Окремій категорії матерів допомогу продовжать автоматично.

Для визначення права на призначення вказаної допомоги рівнянкам потрібно подати наступні документи.

В управлінні соцзахисту запевняють, допомогу за січень одинокі матері таки отримають, тільки з запізненням. Але за умови, що вони звернуться до управління протягом січня-березня 2016 року.