Заробляють на комфорті у місці, де цього робити ніяк не можна. Із таким звинуваченням на адресу мисливського господарства що у Зарічненському районі виступили місцеві екологи. Мовляв, ті взявши в оренду частину заказника "Острівський", звели там котеджі, забороняють безкоштовно ловити рибу в озерах та й взагалі порушують природоохоронне законодавство.

На території Зарічненського району іще у 1980 був створений гідрологічний заказник "Острівський". У нього увійшло три озера - Велике, Середнє та Хоромне і прибережні території. Місце насправді унікальне, кажуть науковці. Бо ж серед інших тут трапляються червонокнижні рослини. А ще територією проходить славнозвісна вузькоклійка. Та у 2009-му Рівне нська обласна рада віддала в оренду мисливському господарству "Марал" територію заказника. Екологи забили у дзвони, бо ж, кажуть, зафіксували там численні порушення.

Як доказ, демонструють фото зроблені на території. І наполягають - усе, що відбувається суперечить положенню про заказник, яке затвердило міністерство екології.

Лісівники переконують: перевірок законності передачі заказника в користування було чимало, жодних порушень не знайшли.

Екологи й науковці кажуть: заказник не можна перетворювати на фактично приватну територію. Зберегти його важливо і в екологічних цілях, і в рамках співпраці з Євросоюзом. Бо ж саме ця територія, кажуть, мала б увійти у Національний парк "Нобельський".

Тож екологи планують звернутися зі скаргами на мисливське господарство у Державну екологічну інспекцію. Та поки чиновники ніяких заяв, кажуть, не отримували.

Керівництво мисливського господарства пообіцяло прокоментувати ситуацію вже завтра.