Скільки ще життів має забрати дорога, щоб водії зваженіше тиснули на педаль газу, а дорожники навпаки – не чекали біди, а розчищали і посипали дороги завчасно. Різдво цьогоріч, можна сказати, стало екзаменаційним днем для дорожників Рівненщини. Десяток аварій на дорогах різного значення – десяток травмованих та кілька смертей. Програма “Патруль” вирішила дослідити, чому звіти чиновників про готовність до негоди розходяться із реальністю, та хто відповідатиме за смерті людей на слизькій дорогі.

Цей сюжет мав би розпочатись із жахливих фото з місць ДТП, що стались на Різдво на Рівне нщині . Але замість того, щоб вкотре смакувати людськими смертями на дорозі, ми нарешті почуємо, чому не вдалося уникнути біди.

Людське життя в кредит продовжити не можна. Очевидно цього не розуміють у столиці, а на місцях замість того, щоб бити у всі дзвони, звітують про готовність побороти негоду. Про це на Водохреще вкотре прозвітував очільник Рівне нщини. А що змінилося за десять днів у забезпеченні дорожників технікою?

Маючи те, що мають, дорожники все ж внесли корективи у свою роботу. Дубенську ДЕД, діяльність якої минулоріч визнали найгіршою в області, нині підсилюють технікою з інших ДЕД. Але цьому передувала біда. Саме на Дубенщині траса Київ-Чоп стала концентрацією страшних аварій на Різдво. У цій ДТП у Крилові постраждало 9-еро людей. Внаслідок ось цього зіткнення загинув слідчий. Окрім того, лишились не зафіксовані безліч випадків, коли водії злітали з дороги–ковзанки у відбійники. Дубенська ДЕД забезпечена технікою наполовину. Тож, на Різдво, зізнаються, посипали в першу чергу складні ділянки траси. Водії ж розслаблялись, потрапляючи на необроблену дорогу в проміжках. За недоліки зимового утримання вулично-дорожньої мережі в області управління превентивної діяльності нацполіції склало п’ять адміністративних матеріалів. Три з них на посадових осіб Дубенської ДЕД.

В облавтодорі про адміністративні акти знають, хто винен, розбираються.

Техніки бракує й на Острожчині - там зламалось авто 1967 року випуску, відтак за вікном 21 століття, а там дорожники посипають проїжджу частину вручну.

От і виходить - попри чиновницькі звіти у столицю, Рівне нщина не в силі без людських жертв пережити негоду. Дорожники потребують техніки, перебиваючись тим, що є, продовжують працювати й нарощувати борги. А поліцейским лишається лиш фіксувати страшні наслідки слизоти.