Президія Рівненської обласної ради звернулася до Верховної Ради України щодо відхилення змін до Конституції України про особливий статус окремих районів Донецької та Луганської областей.

Зокрема у листі йдеться, що російські окупанти, які здійснили анексію Криму і розпочали війну на Донбасі, воліють легалізувати свої загарбницькі дії і змусити міжнародну спільноту визнати псевдодержави – так звані ЛНР та ДНР, які сьогодні повністю контролює Москва.

– Ми закликаємо народних депутатів не голосувати за особливий статус Донбасу, оскільки таким чином вони виправдають вбивства наших братів та батьків. Це буде плювок на могили наших героїв, які свої життя поклали у боротьбі за Єдину Україну. Влада зараз має не надавати особливий статус самопроголошеним республікам, а взяти під контроль кордон з Росією і тоді, з позиції сили, говорити з так званими ЛНР і ДНР та судити терористів, – впевнений голова Рівне нської обласної ради.

Разом з тим, Володимир Ковальчук відзначив важливість прийняття змін до головного закону держави щодо децентралізації. Однак переконаний, що в жодному разі не можна голосувати за зміни, які стосуються особливого статусу Донбасу.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради.