Сьогодні у Києві на комісії Міністерства охорони здоров'я розглянули звернення щодо невідповідного лікування 5-річного хлопчика у Рівненській обласній дитячій лікарні.

На засідання міністерської комісії у середу приїхали два представника громадськості: Інна Білецька та Ліана Диновська. З ними приїхала і бабуся померлого хлопчика.

Зазначимо, що у понеділок, 25 січня, у Рівному активісти провели акцію "Карантин безкарності".

Засідання Комісії при МОЗ

Опубліковано Дмитром Сільманом 27 січня 2016 р.

Читайте також: Експертиза тіла померлого у лікарні хлопчика визвала обурення у рівненських активістів

Як повідомила на своїй сторінці у ФБ рівненська журналіст Інна Білецька, члени комісії одноголосно вирішили, що "медична допомога Миколці надавалися неадекватно". Також комісія постановила "визнати надання допомоги таким, що не відповідає стандартам".

Медична допомога Миколці надавалися неадекватно, заявили члени комісії.Визнати надання допомоги таким, що не відповідає стандартам, постановила комісія. Одноголосно!

Опубліковано Інною Білецькою 27 січня 2016 р.

Нагадаємо, 5-річний Миколка Антонюк помер на початку листопада в обласній дитячій лікарні. У хлопчика нібито загострився апендицит, а у довідці про смерть написали, що від гострої распіраторної інфекції. Батьки винують медиків у бездіяльності.

Читайте також: Марія Думановська: «Мій син рятував дитину і я йому вірю!» [ВІДЕО]

На початку грудня лікаря, якого звинувачують у смерті дитини, звільнили. Вже через місяць Костянтин Думановський подав позов до суду щодо незаконності його звільнення з роботи.