Що приховують підземелля у приміщенні колишньої в'язниці у Здолбунові? Яка перша експозиція планується у районному музеї. Та які експонати привернуть увагу не лише жителів області, а й усієї України. Про все це в ексклюзивній екскурсії для Першого місцевого.

Вчора у новинах Рівного ми показували сюжет про створення у Здолбунові краєзнавчого музею. Та про історію приміщення в якому і розташується заклад. Проте саме будівля напевно є найбільш цінним експонатом у музеї. Адже приховує багато таємниць минулого. І не лише таємниць, а й злочинів колишніх тоталітарних режимів.

Найбільше таємниць, каже Олег Тищенко тут приховують саме підземелля.

В камери, які розраховані на 6-8 людей за часів НКВС пакували і по 40. При чому за Радянського союзу частину камер замурували. Зараз каже Олег Тищенко планує за допомогою волонтерів таки дізнатися чому вони замуровані.

Про страшні події які творилися у цих камерах залишилися спогади тих небагатьох, які вижили і вибралися з цього жахіття.

Старожили розповідають, каже директор музею що тут існують підземні ходи. Куди вони ведуть і які таємниці приховують поки достаменно не відомо. Проте як тільки музей облаштують то почнуть досліджувати і розкопувати. А поки у закладі готують і першу експозицію. Присвячена вона буде загиблим на Сході України.

Відкрити експозицію в якій будуть особисті речі кожного загиблого у війні бійця зі здолбунівського району планують вже за декілька місяців.