Реєстрація на пробне зовнішнє незалежне оцінювання і в Україні ,і на Рівненщині зокрема, завершується. Вона триватиме ще до 30 січня. А вже з 1 лютого розпочинається реєстрація на основну сесію ЗНО-2016. З яких предметів усім одинадцятикласникам обов'язково доведеться проходити тестування та їх цьогорічні особливості - далі у сюжеті.

З першого лютого в Україні розпочнеться реєстрація на ЗНО-2016. Вона триватиме до 4 березня. Тож усі одинадцятикласники повинні пройти реєстрацію у своїх навчальних закладах, а випускники попередніх років зробити це самостійно або у спеціально створених пунктах. Усі вони знаходитимуться у вищих навчальних закладах Рівного та Острога. Предметів, які може обрати учасник не більше аніж 4 із 12 запропонованих. ЗНО з 2 - обов'язкові.

Цьогорічне ЗНО має ряд особливостей. Зокрема, у 2016 році майже на півтисячі менше учнів, які навчаються у 11 класі. Відтак, і учасників ЗНО - менше. Та особливості стосуються не лише кількості учасників тестування. Адже терміни проведення ЗНО з української мови, яке заплановане на 5 травня і математики чи історії, які проведуть 11-13 травня, вносять певні корективи і до організації навчально виховного процесу в закладах освіти.

До 30 січня триває ж реєстрація на пробне ЗНО. Вона здійснюється через мережу інтернет на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти. Вартість одного пробного тестування 111 гривень і відбудуться вони 2 та 9 квітня.

Пробне ЗНО 2 квітня планують проводити у всіх районних центрах нашої області, а 9 квітня у Рівному, Дубно, Кузнєцовську, Березному, Дубровиці та Сарнах. Детальнішу інформацію і про пробне ЗНО і про основну сесію можна знайти на сайті Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти.