Говорили, сперечались й розійшлися, залишивши роботу іще на один пленарний день. Депутати Рівнеради зібралися, та не для того, щоб ділити кошти. Обговорювали питання скандальні, а ще розходилися з власними ініціативами. Що пропонують міські обранці - дивіться далі.

Непунктуальні і сварливі. Такі нині депутати Рівне нської міської ради. Якщо перше - для міських обранців властивість спадкова від попередніх скликань, то посперечатися новообрані депутати ну дуже вже люблять. Особливо з тих питань, де консенсус мали б знайти ще на засіданнях комісій. Наприклад, щодо програми з організації роботи громадських формувань з охорони громадського порядку.

Депутати голосують і не знімають питання з розгляду, а вже за кілька годин після суперечок навколо інших питань... таки вирішують програму організації роботи громадських формувань не розглядати. Натомість вносять зміни до встановлення податку на майно в частині податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки.

Дійшли ініціативи і до справ державних, тож висловили свою позицію щодо змін до Конституції.

Після цього голосують за звернення до Президента і Верховної ради щодо децентралізації. Щоправда перед цим додають пункт про необхідність відновлення фінансування з державного бюджету пільгових перевезень та професійно-технічних училищ, яке нині впало на міську скарбницю.

До того ж депутати просять правоохоронців знайти вандалів, які понищили пам'ятні дошки Симону Петлюрі та Степанові Бандері, і долучитися до збору коштів для їх відновлення. Громадські формування з охорони порядку просять включити їх до маршрутів свого патрулювання. Інші депутати переконують - дошки вже відновлюють, тож краще аби за міський кошт їх обладнали відеоспостереженням. А ще депутати пропонують не зупинятися на засудженні російської агресії, а взагалі - розірвати будь-які відносини з містами-побратимами у федерації. Проект рішення готуватимуть вже на наступну сесію.