На площі Шевченка у Костополі влітку минулого року встановили фонтан. Втім, вирішили не залишати прикрасу міста без назви. Щоб врахувати думку жителів міста, організували конкурс на найкращу назву фонтану. А задля мотивації пообіцяли переможцю грошову премію - 5 тисяч гривень.

Дивограй у центрі Костополя на зиму вимкнули, тому єдина вода тут - талий сніг. Попри це, місце вже отримало свою "романтичну" назву "Фонтан любові". Автором, а водночас і переможцем вищезгаданого конкурсу став місцевий журналіст Олександр Никончук.

Костопільчанин розповідає, влітку кілька днів сидів на лавці біля фонтану та спостерігав за усім, що відбувалося навколо нього. Сюди приходили усі - від малого до старого. Бабусі з онуками прогулювались біля фонтану, діти кидали монетки у воду.

"У нас зараз стільки трагічних подій відбувається. Нам зараз так не вистачає чогось хорошого, приємного, радісного. І досить банально, але з'явилась саме така назва "Фонтан любові", - розповів Олександр Никончук.

pic Як розповів Олександр, всього на конкурс надійшло 90 назв. Спочатку відкинули усі політичні, щоб потім не виникали суперечки. З усього переліку відібрали 9 назв, за які вже голосували мешканці міста. Форму для голосування створили на сайті міської ради, де враховували лише один голос з однієї IP-адреси, щоб конкурс був чесним. Так, зрештою, варіант "Фонтан любові" і переміг.

Організатори конкурсу слова дотримали, і вже вчора, 28 січня, на засіданні сесії Костопільської міськради переможцю вручили премію у розмірі 5 тисяч гривень та грамоту.

pic