Підводні мисливці випустили у Хрінницьке водосховище більше двох тон риб'ячого звіра. Відтепер цілі зграї товстолобів, білих амурів та коропів цілодобово працюватимуть над очищенням водойми, не забуваючи про розмноження. Великі надії на це покладають і самі підводні мисливці, і аматори традиційної риболовлі.

Толстолоба, коропа, а за ними й білого амура випускають у Хрінницьке водосховище. Підводні мисливці пояснюють - ще чотири роки тому риби у водоймі було повно. Але промисловий вилов звів її запаси нанівець. То ж підводники Рівне нщини ініціювали збір коштів на закупівлю малька і результати не забарились.

Кругленьку суму вдалося зібрати за два місяці. Крім рівненських, свій внесок у добру справу зробили волинські, львівські, київські підводні мисливці і звичайні рибалки. Крім, тепер досвід рівненських колег втілюватимуть і столичні підводники.

Підводним полюванням вони займаються на лише заради здобичі. Кажуть, на глибині відкриваються чудові пейзажі. Та не завжди. На Хрінницькому водосховищі підводних мисливців нерідко жахають сліди браконьєрів.

Звісно, контролювати і поповнювати рибні запаси - повинна допомагати і влада. Минулоріч облрада таку програму затвердила, та грошей для її втілення поки немає. Тому від акції підводників чиновники - у захваті.

А щоб риба ще й не зникала, затятих рибалок підводники закликають не виловлювати нових мешканців Хрінницького водосховища. Аби дати їм змогу вирости до більш апетитних розмірів.