Невідомі на мобільний телефон 42-річної жительки Рокитного зателефонували близько 10-ї ранку. Чоловічий голос повідомив, що для її мобілізованого сина передали наркотики і для вирішення питання потрібні гроші.

Невідомий чоловік представився працівником військової частини м. Умань Чернігівської області, де і проходив службу син потерпілої. Останню сповістили, що у молодика неприємності, адже під час чергування на контрольно-пропускному пункті йому передали пакунок із наркотичною речовиною. Тож для уникнення відповідальності необхідно перерахувати грошові кошти у сумі 8 900 гривень. Шахраї одразу ж і продиктували номер рахунку.

Жінка, яка проживає у будинку одна, у шоковому стані намагалася зв’язатися із сином. Однак, того дня він під час несення служби змушений був вимкнений телефон здати черговому. Тож з’ясувати, чи все гаразд у військового жінці не вдалося.

Налякана матір узяла усі свої заощадження, решту суми позичила у сусідів і перерахувала потрібну суму. Невдовзі після завершення служби син зателефонував матері. І коли вияснилося, що з ним усе добре, звернулась за допомогою до поліції.

— За фактом заволодіння чужим майном шляхом обману відкрито кримінальне провадження за частиною 1 статті 190 Кримінального кодексу України, — повідомив начальник Рокитнівського відділення поліції Олександр Волочаєв. — Поліцейські проводять оперативні та розшукові заходи з метою встановлення осіб зловмисників. Правоохоронці вкотре застерігають громадян бути обачними та у разі подібних повідомлень звертатися до поліції. Про це повідомили у відділі комунікації ГУНП в Рівне нській області.