Прокуратурою Рівненської області скеровано до суду обвинувальний акт стосовно 3 громадян – жителів Сарненського району, які у складі організованої групи видобували бурштин-сирець.

Трьох жителів Сарненського району судитимуть за незаконне видобування бурштину у складі ОЗГ

- У ході розслідування слідчими поліції кримінального провадження підозрювані уклали з прокурором угоду про визнання винуватості у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 28 ч. 2 ст. 240 КК України (незаконне видобування у складі організованої групи корисних копалин загальнодержавного значення), - повідомив заступник прокурора Рівне нської області Андрій Боровик.

Встановлено, що організатор та виконавці розробили та схвалили єдиний злочинний план, пов'язаний із бурштиновим промислом. Учасники групи згідно із розподілом функцій зберігали обладнання для видобутку бурштину, визначали час та місце його видобування. Після видобутку та реалізації сонячного каміння організатор групи особисто розподіляв отримані грошові кошти, їх частину використовував на організацію подальшої злочинної діяльності.

Правоохоронці затримали спільників у листопаді 2015 року та вилучили за місцем проживання одного із них мотопомпу кустарного виробництва, 20 пожежних шлангів, інше знаряддя, пристосоване для незаконного видобутку бурштинового каміння.

Тепер долю чоловіків вирішить суд.

Відповідальність передбачена КК України у виді штрафу до 700 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до 3 років, або позбавленням волі на той самий строк.

Про це повідомили у прес-службі прокуратури Рівне нської області