Кожен, хто бажає стати контрактником, може заповнити анкету на сайті НГУ.

У Національній гвардії України створили Інтерактивний центр прийому на контрактну службу. Це пов’язано з великою кількістю охочих стати військовослужбовцем.

Про це повідомив полковник Михайло Кардінал, начальник вербувальної служби відділу Управління кадрової роботи Національної гвардії України.

«За останній час чисельність військовослужбовців за контрактом збільшилась. 2 тисячі контрактників ми взяли у 2014 році, і ще 4 тисячі військовослужбовців за контрактом – у 2015», – повідомив Михайло Кардінал.

У цьому році у Нацгвардії планують прийняти на контракт 4 тисячі громадян. За січень 2016 року вже взяли 400 військових-контрактників.

За його словами, з 2016 року заробітна плата за контрактом становитиме не менше 7 тисяч гривень. «Вона може бути збільшена за рахунок навантаження, посади, військового звання, вислуги років та служби у специфічному підрозділі НГУ», – додав він та пояснив, що і вимоги до таких кандидатів будуть вищими.

Інтерактивний центр прийому на контрактну службу у Нацгвардію – принципово новий підхід до спілкування з громадянами. У центрі працюватимуть офіцери з комунікацій, психологи, юристи та інші фахівці, які будуть вести пошук контрактників і відбір громадян на контракт.

На сайті Національної гвардії кожен охочий стати контрактником може заповнити анкету і поставити питання, які його цікавлять.

Про це повідомляють на сайті РОДА.