В Острозі побачив світ науковий збірник «Волинська книга: історія, дослідження, колекціонування». У виданні, присвяченому 30-річчю Музею книги, представлені 24 роботи авторів із Києва, Харкова, Острога, Рівного, Пересопниці, а також Хмельницької, Тернопільської, Волинської областей.

Чимало авторів є кандидатами наук, керівниками музейних та інших закладів культури і мистецтва. Усі наукові доробки дослідників книги, розміщені на майже 250 сторінках, цікаві й актуальні для широкого кола науковців та тих, хто цікавиться стародруками, видавництвом, поширенням книги, її популяризацією.

- У грудні в Острозі відзначали 30-річчя Музею книги та друкарства. Тоді, в рамках святкувань, було проведено ІІІ наукову конференцію «Волинська книга: історія, дослідження, колекціонування». Вона відбулася 10 грудня в приміщенні пам’ятки архітектури і музейного закладу – Луцької вежі. І, як завжди, останніми роками, до заходів колектив заповідника підготував новий науковий збірник, в якому опубліковані дослідження місцевих та іногородніх науковців та краєзнавців, в основному тих, хто вивчає стародруки, книги та їх тиражування і збереження, - повідомив заступник директора з наукової роботи комунального закладу «Державний історико-культурний заповідник м. Острога» Микола Манько.

Про це йдеться на сайті Рівне нської обласної ради.